Rundergoulash met aardappelen

Rundergoulash met aardappelen

Smulweb imageSmulweb

Een klassieke rundergoulash met aardappelen. Geurige paprika, paprikapoeder en karwij, samen met het zachte vlees en de aardappel in de saus maken dit gerecht heerlijk! Voeg zure room toe voor extra smaak.

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 700 g Magere runderlappen
  • 150 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Rundergoulash met aardappelen op tafel.

  1. Fruit in de hete olie de uien lichtbruin.
  2. Voeg vlees en aardappel erbij en bak goed aan in 3 minuten.
  3. Roer paprika en paprikapoeder, karwij en knoflook erdoor en roerbak een minuut.
  4. Voeg tomatenpuree, bouillon, zout en peper naar smaak toe.
  5. Breng alles tot aan het kookpunt en laat dan afgedekt 50 minuten zachtjes stoven.
  6. Voeg dan de blokjes aardappel toe en stoof afgedekt nog eens 30 minuten tot vlees en aardappelen gaar zijn.
  7. Voeg extra vocht toe als het geheel te droog wordt
  8. is het te nat, stoof dan op het laatst zonder deksel.
  9. Giet de zure room erdoor, zodat de saus een "marmer effect" krijgt.
  10. Warm alles nog even zachtjes door.
eet smakelijk