Roti met kip aardappelen kousenband en ei

Roti met kip aardappelen kousenband en ei

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Surinaamse roti met kip, aardappelen, kousenband en ei. Maak de roti eerst door het deeg te kneden en te vullen met erwtenpuree. Bak vervolgens goudgeel in de koekenpan. Bak de kipstukjes lichtbruin en voeg vervolgens de aardappelen en kousenband toe. Combineer het geheel met tomatenpuree, kerriepoeder en pepertjes. Serveer het geheel met ei en geniet van deze heerlijke maaltijd!

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(9)

  • 300 ml Water
  • 350 ml Water
  • 0.5 Rode peper
  • 250 g Kouseband

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Roti met kip aardappelen kousenband en ei op tafel.

  1. Spoel de erwten af en zet ze op met zoveel water dat ze onder staan. Kook de erwten halfgaar in ongeveer 20 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet of zeef en maal ze fijn in de keukenmachine. Doe de gepureerde erwten in een schaaltje en voeg komijn, knoflook (/ui), peper en zout toe, meng het goed door elkaar.
  2. Voor de roti: Doe het bakmeel met het water in een kom en kneed dit tot een zacht deeg dat niet meer aan je handen plakt -voeg evt. nog wat meel of water toe-. Maak van het deeg balletjes van zo'n 5 cm groot. Bestuif je schone aanrecht met bloem en pak een balletje. Druk met je duim een kuiltje in het deegballetje en doe hierin een volle eetlepel van de afgekoelde erwtenpuree. Vouw dan het balletje in een draaiende beweging dicht. Herhaal dit met de andere balletjes. Rol ze met de deegroller uit tot flinke maar niet al te dunne pannenkoeken. Stapel ze op met wat bakpapier ertussen zodat ze niet aan mekaar plakken.
  3. Voor de mix: Snij de aardappelen kleiner
  4. verdeel ze in zes stukjes per aardappel en kook ze bijna gaar, giet ze af. Kook de kousenband of boontjes ongeveer 15 minuten en giet af. Kook de eieren hard en pel ze. Bak de kipstukjes lichtbruin maar nog net niet gaar.
  5. De roti: Verhit een grote koekenpan zonder olie, leg de roti in de pan en kwast ondertussen de bovenkant in met olie. Draai de roti dan direct om en smeer de andere kant in. Bak de roti aan beide zijden goudgeel tot ze even bol gaat staan, net als een pannenkoek. In totaal is de baktijd per roti ongeveer 5 minuten.
  6. De mix: Snij of knip het pepertje fijn en was hierna goed je handen. Fruit ui, peper en evt. knoflook in 2 eetl. olie. Voeg de tomatenpuree en het kerriepoeder toe, doe er de vetsin en het water bij, verkruimel de bouillonblokjes hierover. Laat dit even zachtjes koken en doe de aardappelen, kip- en groentenstukjes erbij. Warm tot slot de hele of halve eieren mee in de pan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Surinaams Gevogelte Ei Roti