Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Donauwellen-kuchen op tafel.
- Roer voor het deeg de boter los en voeg dan de eieren, de suiker, de bloem, het bakpoeder en de vanillesuiker toe.
- Vet de bakplaat goed in en verdeel er de helft van het deeg over.
- Meng het cacaopoeder door de andere helft en breng nu een bruine laag deeg over de witte laag aan.
- Laat de kersen goed uitlekken en verdeel ze gelijkmatig over het deeg (druk ze er niet in, maar leg ze er bovenop
- door het bakken 'zakken' ze vanzelf in het deeg).
- Bak de koek gedurende 45 minuten op 175°C.
- Kook voor de crème 1/2 liter vanillepudding.
- Klop de boter met een mixer zacht en voeg geleidelijk de pudding toe.
- Om te zorgen dat de crème niet gaat schiften, moeten de pudding en de boter op gelijke temperatuur zijn (als u het deeg een dag van tevoren bakt en de pudding een dag van tevoren kookt, is alles vanzelf op gelijke temperatuur als u aan de afwerking begint).
- Bestrijk het deeg met een laag crème en leg er een laagje chocoladeglazuur (gesmolten in de magnetron of au bain-marie) op.
- Snijd langs de vier kanten de ongelijke randjes weg en snijd het gebak dan in 20 kleinere stukken.