- 350 g Paddenstoelenmix
- 60 g Geraspte kaas Parmezaanse
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Risotto met paddestoelen op tafel.
- Breng de bouillon aan de kook, draai daarna het vuur laag en houd het tegen de kook aan.
- Fruit het gesnipperde sjalotje in de pan met de dikke bodem aan in twee eetlepels olijfolie. Als het sjalotje glazig is, roer je de rijst erdoor. Zorg dat alle korrels met vet bedekt zijn. Begin dan met het toevoegen van de (hete) bouillon. Voeg 15 minuten lang steeds 1 soeplepel tegelijk toe en roer voortdurend. Als de bouillon bijna geabsorbeerd is, kan de volgende lepel erbij.
- Als de risotto bijna gaar is, verhit je een koekenpan op middelhoog vuur met de helft van de boter. Bak hierin de paddenstoelen en de gesnipperde ui gaar. Haal vervolgens de risotto van het vuur en laat een minuutje staan. Voeg dan de rest van de boter, de Parmezaanse kaas en het paddenstoelenmengsel toe en schep alles goed door elkaar.
- Breng de risotto op smaak met (versgemalen) peper en zout. Serveer de risotto met paddenstoelen als deze al dente is.