Gremsjelies

Gremsjelies

Smulweb imageSmulweb

Matzes met rozijnen, amandelschaaf, fijngehakte gember, en citroenschil. Een zoet gebak waarbij je uit de koekenpan wilt blijven eten. Perfect voor bij een feestdag!

10 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gremsjelies op tafel.

  1. Verkruimel de matzes fijn in een servet en doe de kruimels in een grote schaal. Voeg een beetje water toe, maar maak het niet te nat.
  2. Voeg de rozijnen, boter, amandelschaaf, fijngehakte gember, en de 3 eieren toe aan de schaal. Ook de citroenschil, suiker, theelepel kaneel en een snufje zout. Kneed alles tot een massa. Zorg dat het niet te hard wordt, anders nog wat boter toevoegen.
  3. Maak kleine koekjes van ongeveer 1 cm dik van de massa.
  4. Bak de koekjes in een koekenpan met wat boter tot ze mooi bruin zijn, of in de frituurpan voor ongeveer 3 minuten op 190 graden.
eet smakelijk