Knapperige aardappelkoekjes met knoflook

Knapperige aardappelkoekjes met knoflook

Smulweb imageSmulweb

Knapperige aardappelkoekjes met knoflook. Rasp de aardappelen, druk vocht eruit in zeef. Meng beslag van ei, bloem, melk, sjalot, knoflook en peper. Roer hier de aardappelsliertjes door. Bak 4 koekjes tegelijk in olie en keer ze om. Houd ze warm tot gebruik om optimaal te genieten.

15 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Knapperige aardappelkoekjes met knoflook op tafel.

  1. Schil de aardappelen en rasp ze. Druk in een zeef goed het vocht eruit.
  2. Klop met de garde het ei, de bloem en de melk tot een beslagje. Rasp hierboven het sjalotje en pers de knoflook uit. Maal flink peper boven je beslag en voeg tot slot de aardappelsliertjes toe.
  3. Verhit een klein scheutje olie in een grote koekenpan. Schep een lepel beslag in de pan en druk dit plat. Bak op matig vuur 4 koekjes per keer. Keer de koekjes als de randjes bruin worden. Bak zo nog vier koekjes en houd de eerste exemplaren warm tot gebruik.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kruiden