Gevulde vleestomaten als voorgerechtbijgerecht

Gevulde vleestomaten als voorgerechtbijgerecht

Smulweb imageSmulweb

Gevulde vleestomaten als smakelijk voorgerecht of bijgerecht. Tomaten gevuld met smaakvolle combinatie van champignons, ui, knoflook, geitenkaas en kruiden en bedekt met paneermeel en geraspte kaas. Binnen 20 minuten staan ze heerlijk goudbruin te glanzen in de oven.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde vleestomaten als voorgerechtbijgerecht op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten uit. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en laat de tomaten omgekeerd uitlekken.
  3. Hak de champignons, ui, knoflook en olijven fijn. (kan in de keukenmachine) Fruit de ui even aan. Schep de champignons en knoflook erdoor en bak deze al omscheppend tot het vocht verdampt is.
  4. Breng op smaak met citroensap en peper. Laat het champignonmengsel iets afkoelen.
  5. Verkruimel de geitenkaas en snijd de olijven in plakjes. Schep de geitenkaas, olijven en de kruiden door de champignons en vul de tomaten met dit mengsel. Zet de tomaten naast elkaar in de ingevette ovenschaal.
  6. Strooi het paneermeel en de geraspte kaas erover. Bak de tomaten in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Kaas Citroen Citroensap