Hongaars recepten

Zelf Hongaars gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Hongaars recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Hongaarse paddenstoelensoep

Hongaarse paddenstoelensoep

smulweb badge smulweb

De aardse smaak van paddenstoelen in combinatie met de pit van paprika maken deze Hongaarse paddenstoelensoep een favoriet. Maak hem af met zure room en de gebakken paddenstoelen.

15 min bereiden soep 2 personen

(0)

Ingrediënten

  • 0.5 Citroen
  • 2 Uien
  • 600 g Kastanjechampignons
  • 4 el Zonnebloemolie
  • 1 snufje Zout
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 1 Groentebouillontablet
  • 250 ml Slagroom
  • 1 el Zure room
  • 3 el Peterselie vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hongaarse paddenstoelensoep op tafel.

  1. Maak de paddenstoelen schoon. Leg 100 gram apart en hak de rest van de paddenstoelen fijn.
  2. Verhit 3 eetlepels olie in een grote pan. Bak hierin de gehakte paddenstoelen goed. Kruid met zout en peper. Voeg uisnippers toe en bak kort mee. Strooi paprikapoeder erover en bak even mee.
  3. Voeg 750 ml water en citroensap toe. Voeg bouillontablet en slagroom toe (hou 3 eetlepels apart). Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook. Laat plm. 20 minuten zachtjes koken.
  4. Meng peterselie door de soep en pureer alles met een staafmixer.
  5. Snijd de overgebleven paddenstoelen in plakjes en bak ze in de resterende olie lichtbruin.
  6. Garneer de soep met plakjes paddenstoelen en zure room.