Kruidcake van jet met rozijnen en krenten

Kruidcake van jet met rozijnen en krenten

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf met deze heerlijke kruidcake van Jet met rozijnen en krenten. Boter, suiker en kruiden zijn de basis voor deze cake. Door de krenten en rozijnen wordt het helemaal smullen. Bak de cake op 160 graden plm. 1 1/2 uur in de koude oven.

60 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Kruidcake van jet met rozijnen en krenten op tafel.

  1. Vet de cakevorm in met boter en bestrooi met paneermeel of bloem.
  2. Roer boter tot room.
  3. Voeg een voor een eieren toe. Voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen.
  4. Voeg suiker toe en klop goed door.
  5. Spatel de kruiden, een mespunt zout en het gezeefde bloem erdoor.
  6. Roer op het laatst voorzichtig de krenten en rozijnen door het beslag.
  7. Zet de vorm in het midden van de koude oven.
  8. Zet de oventemperatuur op 160 graden (boven- en onderwarmte).
  9. Bak de cake plm. 1 1/2 uur.
  10. Doe een proef met bijv. een satéprikker. Komt deze schoon uit de cake, dan is de cake klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake