- 4 tl Speculaaskruiden
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Speculaas-appeltaart op tafel.
- Schil de appels en snijd ze in blokjes. Doe ze in een grote kom en besprenkel de appelblokjes met citroensap om verkleuren te voorkomen. Strooi er kaneel over heen. Voeg 2 eetlepels custard met een scheutje melk toe en voeg ook de rozijnen/krenten en de fijn gemaakte amandelen toe. Goed mengen.
- Mix de boter, bruine basterdsuiker, vanillesuiker en een beetje citroensap. Voeg 1 ei toe en mix tot een smeuïge massa. Maak het zelfrijzend bakmeel los en meng daar de koek/speculaaskruiden door. Goed mixen tot een mooi glad geheel.
- Bedek de bodem en zijkanten van de vorm met ? van het deeg.
- Meng in een bord of kom de amandelspijs met 1 ei. Smeer dit uit over de bodem.
- Verdeel hierover de inhoud van de kom met appels.
- Eindig met weer een laagje deeg. Je kunt dit helemaal platrollen of reepjes maken.
- Bestrijk de taart met ? ei. Bak de taart in 60 minuten gaar.