Italiaanse andijviestamppot met geitenkaas

Italiaanse andijviestamppot met geitenkaas

Smulweb imageSmulweb

Deze Italiaanse stamppot met andijvie, spekjes, zongedroogde tomaatjes en olijven is een ware smaakexplosie. De geitenkaas en walnoten maken het gerecht helemaal af. Gratin in de oven voor een extra krokant laagje.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 35 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Italiaanse andijviestamppot met geitenkaas op tafel.

  1. Schil en was de aardappelen en kook ze in een pan met weinig water en zout in circa 20 minuten gaar.
  2. Verhit de boter of margarine in een koekenpan en bak de spekreepjes knapperig en goudbruin. Laat het spek op keukenpapier uitlekken.
  3. Was de andijvie, laat deze goed uitlekken en snijd de andijvie in repen. Snijd de uitgelekte, zongedroogde tomaten in stukjes en de olijven in plakjes.
  4. Breng de melk met de pesto aan de kook.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de melk al roerende toe tot een gladde puree ontstaat.
  6. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  7. Meng de puree met de andijvie, het ontbijtspek, gedroogde tomaat en olijven.
  8. Schep de stamppot in een ovenschaal en strijk deze glad.
  9. Verdeel de plakken geitenkaas en de walnoten over de schotel en gratineer deze kort onder de hete grill.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Kaas Andijvie stamppot