- 35 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Italiaanse andijviestamppot met geitenkaas op tafel.
- Schil en was de aardappelen en kook ze in een pan met weinig water en zout in circa 20 minuten gaar.
- Verhit de boter of margarine in een koekenpan en bak de spekreepjes knapperig en goudbruin. Laat het spek op keukenpapier uitlekken.
- Was de andijvie, laat deze goed uitlekken en snijd de andijvie in repen. Snijd de uitgelekte, zongedroogde tomaten in stukjes en de olijven in plakjes.
- Breng de melk met de pesto aan de kook.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de melk al roerende toe tot een gladde puree ontstaat.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Meng de puree met de andijvie, het ontbijtspek, gedroogde tomaat en olijven.
- Schep de stamppot in een ovenschaal en strijk deze glad.
- Verdeel de plakken geitenkaas en de walnoten over de schotel en gratineer deze kort onder de hete grill.