Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Mie of mihoen met grote garnalen en groenten op tafel.
- Gaar de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Pel de garnalen, maar laat de staartjes zitten. Verwijder het zwarte rugnerfje. Snipper de knoflook en roer deze samen met de gemberpoeder en 2 el roerbakolie over de garnalen. Laat plm. 30 minuten intrekken. Bak de garnalen in een droge koekenpan omscheppend in 4 minuten lichtbruin en gaar.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes en schaaf de winterwortel in dunne plakjes. Snijd de paprika in dunne reepjes en de komkommer in stukken van 4 cm. Snijd de stukken dan weer in 4 partjes en ontdoe ze van de zaadlijsten. Snijd de prei in dunne reepjes en was deze goed.
- Verhit de overige 2 el roerbakolie en bak de bosui omscheppend 2 minuten. Voeg wortel en paprika toe en bak plm. 5 minuten omscheppend mee. Voeg de komkommer, kruidenbouillon en trassi toe en breng alles aan de kook. Laat 5 minuten koken.
- Schep de prei door de groenten. Breng alles op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer de garnalen en groenten bovenop de mihoen.