Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Hartige taart met kip broccoli pesto en feta op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Ontdooi het bladerdeeg en vet de springvorm in met olijfolie.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snijd de broccoli in heel kleine roosjes. Snijd de feta in dobbelsteentjes.
- Kook de broccoli in wat water net gaar en laat deze uitlekken. Verwarm wat olijfolie in een pan. Bak de kipblokjes rondom bruin en gaar. Kruid de kip met peper, zout en basilicum. Schep er een paar flinke eetlepels pesto doorheen. Voeg de broccoli toe en roer alles goed door. Proef even hoe het smaakt, en voeg zo nodig extra kruiden of pesto toe.
- Klop de eieren met de zure room los. Schenk dit door het kip-broccolimengsel en schep dit goed door.
- Bekleed de springvorm met bladerdeeg. Strooi wat paneermeel op het deeg. Schep het kip-broccolimengsel hierop. Verdeel de dobbelsteentjes feta erover.
- Zet het geheel ongeveer 40-45 minuten in de oven. Controleer tussendoor even of de feta niet te donker wordt. Als deze te bruin wordt, dek de taart dan af met aluminiumfolie om verbranding te voorkomen.