Franse citroenkoekjes

Franse citroenkoekjes

Smulweb imageSmulweb

Deze Franse citroenkoekjes zijn heerlijk luchtig en fris van smaak door de combinatie van citroensap en boter. Het deeg wordt eenvoudig gemaakt in paar stappen. Bak de koekjes goudbruin en besprenkel met wat poedersuiker.

15 min bereiden

25 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Franse citroenkoekjes op tafel.

  1. Klopt de boter tot een lichte crèmige massa ontstaat. Voeg suiker en citroensap toe en klop alles goed door elkaar.
  2. Zeef bloem en zout. Spatel het bloemmengsel door het deeg.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  4. Maak kleine bergjes deeg met 2 lepeltjes en leg ze op de bakplaat. Houd afstand tussen de bergjes omdat het deeg een beetje uitvloeit. Druk ze lichtjes plat met een vork.
  5. Bak de koekjes ongeveer 8 tot 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Citroen Koekjes Citroensap