- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pad thai noedels met garnalen op tafel.
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Doe de hollandse garnaaltjes in een kom en schenk er kokend water op. Laat 10 minuten staan. Week de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel de noedels af met koud water en laat uitlekken. Laat ook de gedroogde garnalen uitlekken. Pel de tijgergarnalen en maak ze schoon. Snijd ze eventueel doormidden.
- Verhit de olie in de wok en voeg de knoflook, rode peper en ui toe. Fruit dit 1-1,5 minuut totdat de ui glazig is. Voeg de gewelde gedroogde garnaaltjes toe met de tijgergarnalen. Roerbak totdat de tijgergarnalen roze zijn geworden. Voeg de vissaus toe met het citroensap en roerbak nog een paar seconden voordat je de noedels toevoegt.
- Roerbak dit nog 1-2 minuten of totdat de noedels goed verhit zijn. Schenk tenslotte de losgeklopte eieren erover en laat dit iets harden. Roer kort door totdat de eieren gaar zijn en in kleine stukjes zijn verdeeld.
- Voeg voor de garnering koriander, ongezouten pinda's (grof gestampt) en lenteui (in ringetjes gesneden) toe.