Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Springrolls met Aziatische dipsaus

Springrolls met Aziatische dipsaus

foodcoach badge foodcoach

Heerlijk smullen van onze springrolls met Aziatische dipsaus. Kip, wortel, komkommer, olijven, noedels, munt en basilicum worden verpakt in rijstvellen. Een dressing van witte wijnazijn, vissaus, gemberjam, honing, chilisaus, zout, peper en limoensap worden opgediend naast de loempia's. Genieten!

60 min bereiden bijgerecht 1 personen

(0)

Ingrediënten

  • 32 g Rijstvellen voor Verse Loempia's
  • 65 g scharrelkip filet
  • 2.5 stuks Zwarte olijven
  • 1.66 tl vers basilicum
  • 2.5 takjes Verse munt
  • 20 g Jumbo wortelen 1kg
  • 50 g Go-Tan Miehoen Rice Noodles
  • 0.33 tl Vissaus
  • 0.5 tl Witte wijnazijn
  • 0.5 tl Lemondor Limoensap
  • 0.33 tl Sweet Chilisaus
  • 0.2 stuks Jumbo Komkommer
  • 0.5 tl Honing
  • 0.25 tl Jumbo Gember Jam
  • 0.6 tl Olijfolie
  • 0.33 tl Fu le Dou Ketjap Manis Natriumarm

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Springrolls met Aziatische dipsaus op tafel.

  1. Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip rondom bruin en gaar in 5 minuten. Voeg de ketjap toe en bak nog een minuut.
  2. Maak een dressing van de witte wijnazijn, vissaus, gember jam, honing, chilisaus, zout en peper.
  3. Wel de noedels 5 minuten in heet water, giet af en snijd fijn. Snijd wortel en komkommer in dunne reepjes van 10 centimeter en de olijven in ringen. Meng dit met de noedels. Haal de munt en basilicum van de steeltjes en voeg ook bij de noedels.
  4. Mix het noedelmengsel samen met het limoensap in een kom.
  5. Wel de rijstvellen in koud water, leg er 2 op elkaar, verdeel de kip en het noedelmengsel erover, vouw de zijkanten naar binnen en rol er loempia’s van.
  6. Serveer de loempia's op een bord met de dipsaus ernaast.