- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Slagroomsoesjes op tafel.
- Breng water, boter en zout in een pan aan de kook. Strooi de bloem onder voortdurend roeren erin. Blijf roeren tot er een bal gevormd is. Doe de bal over in een beslagkom en kneed er direct een ei doorheen. Voeg de eieren een voor een toe aan de wat afgekoelde massa en meng het goed. Het deeg moet glanzen.
- Laat het deeg 1/2 uur rusten. Spuit het daarna in kleine hoopjes op een ingevet en met meel bestoven bakblik (of leg bakpapier op het bakblik). Bak de soesjes ca. 30 minuten in een voorverwarmde (hetelucht)oven op 200 °C. Na het bakken de soesjes aan de onderkant open knippen en verder laten afkoelen.
- Klop de slagroom stijf met suiker en eventueel slagroomversteviger. Doe het in een spuitzak en vul de soesjes ermee. Leg ze op een mooie schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
- Bewaar ze in de koelkast!