Aioli recepten
Zelf Aioli gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Aioli recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 4 el Olijfolie
- 900 g opbakaardappelen met schil
- 4 rundersaucijzen
- 400 g Tomatenblokjes
- 2 venkelknollen
- 1 biologische citroen
- 2 el cajunkruiden
- 175 g Aioli
- 7.5 g Munt
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Gehaktballetjes met gekruide aardappelpartjes op tafel.
- Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelen 15 min.
- Verwijder het vel van de saucijzen en rol van het vlees 12 balletjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes 5 min. Schenk er de tomatenblokjes bij en stoof met het deksel op de pan in 10 min. gaar.
- Schaaf of snijd de venkels in zo dun mogelijke plakken en doe in een kom. Boen de citroen schoon, rasp er de gele schil boven, halveer de vrucht en pers deze uit boven de venkel. Pluk de munt van de takjes, snijd fijn en schep door de venkel. Besprenkel met 1 el olie. Breng op smaak.
- Strooi de cajunkruiden over de aardappelen en schep om. Schep de aardappelen, gehaktballetjes met tomatensaus, venkelsalade en aioli in bakjes. Strooi de rest van de munt over de venkel en gehaktballetjes.