- 20 g Raapstelen
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Orecchiette con cime di rapa (pasta met raapstelen) op tafel.
- Laat het brood goed drogen (bijv. in de magnetron) en vermaal het daarna in de keukenmachine.
- Verwijder de worteltjes van de raapstelen en snijd deze in grove stukken. Was de raapstelen grondig en laat ze goed uitlekken. Pel de knoflook en hak deze fijn. Was de peper en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd de peper in kleine stukjes.
- Verhit 2 el olijfolie in een ruime pan en fruit hierin rustig de knoflook en de peper. Voeg na 1 minuut de raapstelen en 2 el water toe. Leg deksel op de pan en laat 10 min sudderen. Schud de pan af en toe.
- Kook ondertussen de orecchiette al dente (volgens de aanwijzing op het pak). Verhit intussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en rooster hierin het broodkruim goudbruin en krokant. Maak op smaak met wat zout.
- Voeg azijn toe aan de gestoofde groente. Giet een paar eetlepels van de pasta bij de raapsteeltjes. Meng de raapsteeltjes met de "oortjes" en maak op smaak met wat zout.
- Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de mollica (= gebakken broodkruim).