Varkensvlees recepten

Zelf Varkensvlees gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Varkensvlees recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Tom yum varkensvlees

Tom yum varkensvlees

smulweb badge smulweb

Waant u zich in het oosten met deze heerlijke Tom Yum varkensvlees. Gemarineerd in Suree Tom Yum kruidenpasta, sojasaus en knoflook. Geserveerd in een geraffineerde groentemix van spitskool, wortels, prei, en paksoi, en gekruid met Bouillon en kokosmelk. Serveer met witte rijst.

45 min bereiden hoofdgerecht 2 personen

(0)

Ingrediënten

  • 2 el so thai tom yum paste 110g
  • 125 g Jumbo paksoi
  • 0.5 Spitskool
  • 1 Prei
  • 350 g Varkensfiletlap
  • 3 el Sojasaus
  • 2 tl Koriander gemalen
  • 2 Teen Jumbo Knoflook
  • 200 g Witte rijst
  • 200 g Mierikswortel Fijn Geraspt
  • 50 g Dhillon Geconcentreerde Cocoscréme-Santen 200g
  • 200 ml Water
  • 1 Kippenbouillon (blokjes)
  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Tom yum varkensvlees op tafel.

  1. Snij de varkensfilet lapjes in dunne reepjes. Meng ze met twee eetlepels Tom Yum pasta van Suree, 3 eetlepels soja en twee teentjes gehakte knoflook in een kommetje. Voeg wat peper en zout toe. Laat ze een half uur tot 3 kwartier marineren.
  2. Verhit een scheut olie (evt olijfolie) in een wok en bak het vlees daarin snel aan.
  3. Doe de in rondjes gesneden worteltjes erbij.
  4. Voeg dan de in rondjes gesneden prei toe.
  5. Vervolgens de in stukjes gesneden Spitskool toe.
  6. Als laatste de in stukjes gesneden Paksoi. Houd de bladeren van de paksoi apart tot vlak voor het opdienen. Snijd de bladeren dan in kleine stukjes en voeg ze toe als groene garnering.
  7. Voeg daarna de kokoscrème en de opgeloste kippenbouillon toe (ik meng ze samen in 300 ml water).
  8. Terwijl het gerecht op een laag pitje suddert, zet het rijstwater op. Gebruik Basmati rijst en kook deze krap 8 minuten. Giet de rijst af en laat deze nog 5 tot 10 minuten nagaren.
  9. Voeg de paksoi bladeren toe.
  10. Klaar is kees!