Zomerse kabeljauw merluzzo estate

Zomerse kabeljauw merluzzo estate

Smulweb imageSmulweb

Deze Merluzzo Estate is een heerlijk zomers gerecht met kabeljauw. De basis is gepureerde tomaten met basilicum, sjalot en knoflook. De kabeljauw wordt gebakken met cherrytomaatjes, olijven en kappertjes. De pasta wordt in de saus gekookt en vervolgens afgedekt met kaas en pesto in de oven verwarmd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zomerse kabeljauw merluzzo estate op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Pureer gepelde tomaten met sap in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus.
  3. Pel sjalot en knoflook en snipper ze. Snij het blad van de peterselie en basilicum fijn. Snijd cherrytomaatjes in vieren. Bestrooi indien gewenst kabeljauwfilets met zout en peper.
  4. Zet water op voor de pasta. Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit sjalot met de helft van de knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de gepureerde tomaten met basilicum toe en laat 10 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  5. Verhit intussen in een koekenpan 1 el olie en fruit de rest van de knoflook gedurende 1 minuut. Leg de kabeljauw in de pan en bak 2 minuten per kant. Voeg cherrytomaatjes, olijven en kappertjes toe en bak nog 2 minuten mee. Leg de vis in een ovenschaal en bestrooi met peterselie en oregano. Schenk wijn bij de tomaatjes in de pan en laat het inkoken. Schep het tomatenmengsel naast en over de vis.
  6. Kook de pasta in ruim gezouten water iets korter dan de gebruiksaanwijzing aangeeft, zodat de pasta nog net niet beetgaar is. Giet af en meng de pasta door de saus. Leg op elk van de 4 ovenschaaltjes een groot vel aluminiumfolie en schep op elk kwart de pasta met de saus.
  7. Strooi kaas over de pasta en verdeel de pesto erover. Vouw de folie dicht en zet de schaaltjes in de oven. Zet de schaal met vis erbij en verwarm nog 7 minuten.
  8. Neem de schaaltjes uit de oven. Verdeel vis met groenten en jus over 4 warme borden. Vouw de aluminiumfolie open rond de schaaltjes en serveer de pasta apart.
eet smakelijk