- 1 citroen rasp
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Nigella039s citroensiroopcake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180ºC, gasovenstand 4.
- Roer de boter en de suiker romig en klop er de eieren en de citroenrasp door.
- Spatel voorzichtig maar grondig de bloem en het zout door het beslag en vervolgens de melk.
- Schep het beslag in de ingevette vorm en zet die in de oven. Laat de cake 45 min bakken of tot hij goudbruin is en gerezen (hij zakt weer een beetje in tijdens het afkoelen) en de bekende breinaald die je erin steekt er schoon en droog uitkomt.
- Maak terwijl de cake bakt de siroop: verhit het citroensap en de suiker in een pannetje op laag vuur tot de suiker is opgelost.
- Prik met een breinaald een heleboel gaatjes door de cake zodra je hem uit de oven gehaald hebt.
- Giet de siroop er zo over dat de cake in het midden net zoveel siroop opneemt als aan de kanten.
- Laat de cake een tijdje staan zodat hij de rest van de siroop kan opzuigen.
- Probeer niet de cake uit de vorm te halen voordat hij volledig is afgekoeld, anders valt hij in kleverige stukken uit elkaar.