Griekse pita gyros

Griekse pita gyros

Smulweb imageSmulweb

Ontdek de smaak van Griekse pita gyros: sappig gegrild vlees, knapperige groenten en romige tzatziki, geserveerd in een warm pitabroodje. Met elke hap kom je een stukje dichterbij Griekenland.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 1 Pitabroodjes

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Griekse pita gyros op tafel.

  1. Meng voor de marinade 1 eetlepel olijfolie, het citroensap, 2 tenen fijngehakte knoflook, versgemalen peper, zout, de oregano, dille, paprikapoeder en cayennepeper goed door elkaar. Voeg het in stukjes gesneden varkensvlees toe en laat marineren. Het liefst een hele nacht.
  2. Maak dan de pitabroodjes. Verbrokkel de gist en roer door 250 ml lauwwarm water. Voeg de bloem, suiker en 5 gram zout toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg 30 minuten op een warme plaats afgedekt rijzen.
  3. Kneed het deeg nogmaals door op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel in gelijke porties en rol uit tot een cirkel van ongeveer 18 cm. Leg de pita’s op een met bakpapier beklede bakplaat, prik een aantal keren in met een vork en laat nogmaals 15 minuten rijzen.
  4. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden. Bak de pitabroodjes in ongeveer 15 minuten gaar in de oven en laat afkoelen onder een schone theedoek.
  5. Meng voor de tzatziki de geraspte komkommer met de yoghurt, 3 tenen fijngehakte knoflook en de azijn. Breng op smaak.
  6. Haal het gemarineerde vlees uit de koelkast en grill het op de BBQ of grill in ongeveer 8 minuten gaar en bruin (bestrijk tussendoor met de marinade). Doe de gyros in de pitabroodjes met wat sla en dunne reepjes ui. Tzatziki erop en klaar is je Griekse pita gyros.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen