Geroosterde tomaten met knoflook en basilicum uit de oven

Geroosterde tomaten met knoflook en basilicum uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Geroosterde tomaten met knoflook en basilicum uit de oven. Heerlijk als bijgerecht voor tijdens een barbecue of gewoon als tussendoortje. De geroosterde tomaten zijn snel gemaakt en zorgen voor een lekker smaakexplosie in je mond.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Geroosterde tomaten met knoflook en basilicum uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de tomaten en halveer ze.
  3. Pel de knoflook en pers het uit. Meng in een kommetje olie met knoflook, zout, peper en eventueel tabasco of sambal.
  4. Leg op elke tomaat een blaadje basilicum en bestrijk de tomaten met het oliemengsel.
  5. Leg de tomaten met de bolle kant naar boven in de ovenschaal en bak ze gedurende 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  6. Haal de schaal uit de oven en draai de tomaten om. Besprenkel ze met balsamicoazijn en laat ze afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kruiden