Hutspot met oude kaas

Hutspot met oude kaas

Smulweb imageSmulweb

Met deze hutspot met oude kaas zet je in een handomdraai een simpel, maar superlekker gerecht op tafel. Stamp de hutspot met een stamper en laat nog wat grove stukken zitten, roer de boter en de melk erdoor en breng de hutspot op smaak met peper en zout. Garneer met oude kaas.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Hutspot met oude kaas op tafel.

  1. Was de aardappels en penen en schil de uien.
  2. Snijd de aardappels in vieren en de wortels en uien in grote stukken.
  3. Zet een pan met 1 liter water op het vuur en breng dit aan de kook.
  4. Doe de aardappels in de pan, dan de wortels en dan de ui. Doe de deksel op de pan en kook zo'n 25 minuten met 1 eetlepel zout, 1 theelepel versgemalen zwarte peper en de laurierblaadjes.
  5. Haal de laurierblaadjes eruit en giet het water af.
  6. Stamp de hutspot met een stamper en laat nog wat grove stukken zitten - het moet vooral geen zacht prak worden.
  7. Roer de boter en de melk erdoor en breng de hutspot op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas