Sperziebonensalade met venkel

Sperziebonensalade met venkel

Smulweb imageSmulweb

Een frisse en knapperige sperziebonensalade met venkelblokjes en een heerlijke dressing van olie, azijn, peper, zout, knoflook, mayonaise, mosterd en honing of suiker. Strooi wat fijngehakt venkelgroen over de salade en laat het geheel intrekken op een koele plaats.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sperziebonensalade met venkel op tafel.

  1. Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar in water met zout (ongeveer 7-10 minuten).
  2. Maak de venkel schoon en snijd deze in zeer kleine blokjes. Bewaar eventueel het venkelgroen.
  3. Pel en pers het teentje knoflook. Maak een dressing door de olie, azijn, peper, zout, knoflook, mayonaise, mosterd en honing of suiker te mengen.
  4. Roer de blokjes venkel door de warme, afgegoten sperziebonen. Voeg de dressing toe en roer goed door.
  5. Hak het venkelgroen fijn en strooi dit over de salade. Laat de salade enige tijd intrekken op een koele plaats.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Groente Sperziebonensalade Venkel