- 2 el Bieslook
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Hartige taart met paddenstoelen roomkaas en kruiden op tafel.
- Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden
- Pel en hak de sjalotjes en knoflook fijn. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes en reepjes.
- Verhit de olie in een pan en bak de sjalotjes en knoflook glazig. Bak de paddenstoelen op hoog vuur 3 minuten mee. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en wat nootmuskaat en roer de boursin of kruidenkaas erdoor. Laat het geheel wat afkoelen.
- Bekleed de taartvorm met bakpapier of vet de vorm in met boter en bestrooi met bloem. Leg vervolgens het bladerdeeg in de taartvorm en prik op diverse plekken met een vork in het bladerdeeg. Bestrooi met paneermeel.
- Giet het mengsel wat in stap 3 is gemaakt in de taartvorm.
- Maak een mengsel van Scharreleieren , Slagroom onbereid, Bieslook, Peterselie vers en giet dit vervolgens in de taartvorm.
- Bestrooi met geraspte kaas en plaats het voor 35 minuten in de oven.