Omelet met courgette en champignons

Omelet met courgette en champignons

Smulweb imageSmulweb

Een omelet met courgette en champignons. Lekker als lunch of uitgebreider ontbijt. Bak de groenten kort en voeg daarna het geklopte eimengsel toe. Klap de omelet dubbel en serveer direct.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Geraspte cheddar
  • 15 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Omelet met courgette en champignons op tafel.

  1. Verhit 1 eetlepel boter in een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de knoflook en champignons al roerend 2 minuten op matig vuur tot de champignons bruin zijn geworden.
  2. Voeg de courgette en ui toe en bak ze al roerende 1 minuut tot de courgette zachter is geworden. Haal het groentemengsel uit de pan en houd het warm in een schaal met deksel.
  3. Breek de eieren een voor een in een kopje. Doe ze samen met het water in een kleine kom en klop ze lichtjes met de garde door elkaar.
  4. Verhit de resterende boter in dezelfde pan. Draai de pan zodanig dat de bodem met de boter wordt bedekt.
  5. Giet het eimengsel in de pan en bak de omelet op een matig vuur tot hij bijna gestold is.
  6. Verdeel het groentemengsel gelijkmatig over de helft van de omelet en klap met behulp van een spatel de andere helft over het groentemengsel.
  7. Schuif de omelet met behulp van een spatel voorzichtig op een bord.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Groente Omelet Courgette Paddenstoelen Champignons