- 30 g Geraspte cheddar
- 15 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Omelet met courgette en champignons op tafel.
- Verhit 1 eetlepel boter in een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de knoflook en champignons al roerend 2 minuten op matig vuur tot de champignons bruin zijn geworden.
- Voeg de courgette en ui toe en bak ze al roerende 1 minuut tot de courgette zachter is geworden. Haal het groentemengsel uit de pan en houd het warm in een schaal met deksel.
- Breek de eieren een voor een in een kopje. Doe ze samen met het water in een kleine kom en klop ze lichtjes met de garde door elkaar.
- Verhit de resterende boter in dezelfde pan. Draai de pan zodanig dat de bodem met de boter wordt bedekt.
- Giet het eimengsel in de pan en bak de omelet op een matig vuur tot hij bijna gestold is.
- Verdeel het groentemengsel gelijkmatig over de helft van de omelet en klap met behulp van een spatel de andere helft over het groentemengsel.
- Schuif de omelet met behulp van een spatel voorzichtig op een bord.