Gommakoekjes  maizenakoekjes

Gommakoekjes maizenakoekjes

Smulweb imageSmulweb

Gommakoekjes zijn heerlijk zachte koekjes die smelten in de mond. Het voordeel: ze zijn niet broos! Eenvoudig te maken, heerlijk om te eten, ideaal als snack of bij de koffie. Try it out!

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 el Disco versiering

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gommakoekjes maizenakoekjes op tafel.

  1. Boter en suiker schuimig kloppen.
  2. Vanillesuiker en zout toevoegen.
  3. Voeg de eieren een voor een toe aan het mengsel.
  4. Voeg de maizena beetje bij beetje toe, minimaal 400 gram tot het mengsel rullerig begint te worden. Het moet stevige balletjes kunnen vormen. Te weinig maizena zorgt ervoor dat de koekjes inzakken en teveel maakt ze droog.
  5. Schep met een lepel balletjes op een ingevette bakplaat en druk ze een beetje plat met een vork. Geef de koekjes een mooie twist door de vork met een draaiende beweging weg te halen.
  6. Strooi de suikerkraaltjes over de koekjes en bak ze in een voorverwarmde oven op 100-150 graden Celsius gedurende een uur. Smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes