Pittige Indische runderstoof

Pittige Indische runderstoof

Smulweb imageSmulweb

Maak deze pittige Indische runderstoof op een herfstachtige dag en de keuken zal zich direct vullen met warmte. Dit recept heeft even tijd nodig, maar het resultaat zal je doen verbluffen. Serveer met rijst en zoetzure groenten of als onderdeel van een rijsttafel.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(76)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pittige Indische runderstoof op tafel.

  1. Snijd het vlees in stukken en snipper de ui en knoflook. Snijd de pepers in ringen. Verhit de olie in een stoofpot en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin. Kruid het vlees met zout en peper en haal het vlees daarna uit de pan.
  2. Fruit de ui en knoflook in het overgebleven vet kort aan. Voeg de rode peper, een lepel bloem, de korianderpoeder en kerriepoeder toe en bak even mee.
  3. Doe het vlees weer in de pan. Voeg de ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad toe en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat. Voeg ook het bouillonblokje toe en roer goed.
  4. Laat het vlees een paar uur opstaan, tot het gemakkelijk uit elkaar valt. Klaar is je pittige Indische runderstoof.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Rijst