Machi kromb  egyptische gevulde koolbladeren

Machi kromb egyptische gevulde koolbladeren

Smulweb imageSmulweb

Proef de lekkerste gerechten van Egypte met deze gevulde koolbladeren gevuld met een smaakvolle mix van rijst, tomatenpuree, knoflook, dille en peterselie. Perfect om te delen en te genieten tijdens het diner of op een feestje.

45 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Machi kromb egyptische gevulde koolbladeren op tafel.

  1. Haal de bladeren voorzichtig los van de kool en blancheer ze kort in kokend water.
  2. Doe de tomaten in de blender en pureer ze. Kook de rijst bijna gaar in het tomatensap.
  3. Hak de knoflook, dille en peterselie fijn. Neem, zodra de rijst alle vocht heeft opgenomen, de pan van het vuur en voeg er de boter, kruiden, peper en zout aan toe.
  4. Snijd uit de koolbladeren lapjes van 6 bij 4 cm, doe er steeds wat van de vulling in en rol ze op zoals een sigaret.
  5. Leg de rolletjes dicht tegen elkaar aan in een brede pan en bedek ze met bouillon, maar ze mogen niet gaan zwemmen.
  6. Zet de pan op het vuur en temper het vuur onmiddellijk zodra het kookpunt is bereikt. Dek de pan goed af en laat de rolletjes op een heel laag pitje in 25 minuten gaar worden.
eet smakelijk