Hert recepten
Zelf Hert gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Hert recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 2000 g Wildpoulet
- 300 g Spekreepjes
- 250 g Sjalot
- 2 Teen Jumbo Knoflook
- 5 Bospeen
- 1 Prei
- 250 g Knolselderij
- 2 Bleekselderij stengels
- 16 g Blauwe bessen
- 2 takjes Tijm (takje)
- 4 Kruidnagel
- 2 Laurierblaadjes
- 1 tl Gemalen piment
- 500 ml Rode Wijn
- 500 g Wildfond
- 250 g Zure room
- 1 el Bak-en braadvet vloeibaar
- 1 el Olijfolie
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Bourgondische stoofpot van hert en wildzwijn op tafel.
- Verhit de olie met de boter in een pan (die daarna mee de oven in kan) en bak hierin het vlees rondom bruin, bestrooi met peper en zout. Doe dit eventueel in meerdere batches om te voorkomen dat het vlees "gekookt" wordt. Zet het vlees opzij.
- Bak de spekjes, sjalotten en gehakte knoflook rondom bruin en voeg daarna de fijngesneden bleekselderij, wortel en knolselderij toe. Schep alles goed door elkaar en stoof het een beetje aan. Voeg dan de fijngesneden prei en de tijm, jeneverbessen, kruidnagels, laurierblaadjes en piment toe. Schep alles door elkaar.
- Voeg de bouillon (fond) en de wijn toe, breng het geheel aan de kook en plaats de pan met het deksel erop ongeveer 2 ½ uur in een voorverwarmde oven op 175 graden. Regelmatig door elkaar scheppen en eventueel de temperatuur een beetje bijsturen.
- Vlak voor het serveren roer je de (zure) room erdoorheen en garneer met een beetje peterselie. Als je toevallig roze peperbolletjes hebt, strooi deze er dan overheen, maar het is niet nodig om ze speciaal daarvoor aan te schaffen.