Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Bourgondische stoofpot van hert en wildzwijn

Bourgondische stoofpot van hert en wildzwijn

smulweb badge smulweb

Deze bourgondische stoofpot van hert en wildzwijn is gevuld met spekjes, sjalotten en winterse groenten. Na 2 en half uur stoven in de wijn en bouillon met tijm, jeneverbessen en kruidnagel is de wildstoof supermals. Een toefje crème fraîche en wat peterselie maken de stoof af.

120 min bereiden 10 personen

(1)

Ingrediënten

  • 2000 g Wildpoulet
  • 300 g Spekreepjes
  • 250 g Sjalot
  • 2 Teen Jumbo Knoflook
  • 5 Bospeen
  • 1 Prei
  • 250 g Knolselderij
  • 2 Bleekselderij stengels
  • 16 g Blauwe bessen
  • 2 takjes Tijm (takje)
  • 4 Kruidnagel
  • 2 Laurierblaadjes
  • 1 tl Gemalen piment
  • 500 ml Rode Wijn
  • 500 g Wildfond
  • 250 g Zure room
  • 1 el Bak-en braadvet vloeibaar
  • 1 el Olijfolie

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bourgondische stoofpot van hert en wildzwijn op tafel.

  1. Verhit de olie met de boter in een pan (die daarna mee de oven in kan) en bak hierin het vlees rondom bruin, bestrooi met peper en zout. Doe dit eventueel in meerdere batches om te voorkomen dat het vlees "gekookt" wordt. Zet het vlees opzij.
  2. Bak de spekjes, sjalotten en gehakte knoflook rondom bruin en voeg daarna de fijngesneden bleekselderij, wortel en knolselderij toe. Schep alles goed door elkaar en stoof het een beetje aan. Voeg dan de fijngesneden prei en de tijm, jeneverbessen, kruidnagels, laurierblaadjes en piment toe. Schep alles door elkaar.
  3. Voeg de bouillon (fond) en de wijn toe, breng het geheel aan de kook en plaats de pan met het deksel erop ongeveer 2 ½ uur in een voorverwarmde oven op 175 graden. Regelmatig door elkaar scheppen en eventueel de temperatuur een beetje bijsturen.
  4. Vlak voor het serveren roer je de (zure) room erdoorheen en garneer met een beetje peterselie. Als je toevallig roze peperbolletjes hebt, strooi deze er dan overheen, maar het is niet nodig om ze speciaal daarvoor aan te schaffen.