Rabarbercake

Rabarbercake

Smulweb imageSmulweb

Met rabarber uit eigen moestuin maak je deze heerlijke rabarbercake. De rabarber wordt gemengd met lichtbruine basterdsuiker, custardpoeder en kaneel en tussen het cakebeslag verdeeld. Na 60-70 minuten bakken op 150 graden staat de cake klaar om lekker op te peuzelen!

60 min bereiden

ontbijt

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rabarbercake op tafel.

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden. Was en droog de rabarberstelen en snijd deze in stukjes (ontvellen hoeft niet).
  3. Meng de rabarberstukjes met de lichtbruine basterdsuiker, custardpoeder en kaneel in een kom.
  4. Maak het cakebeslag door de boter met de suiker tot een romig geheel te roeren. Voeg stuk voor stuk de eieren toe en voeg scheutjesgewijs de melk toe. Voeg ten slotte het gezeefde bakmeel toe en mix alles goed door elkaar.
  5. Verdeel de helft van het cakebeslag over de bodem van de springvorm en strijk dit glad.
  6. Schep de rest van het cakebeslag door de rabarberstukjes en verdeel dit over het beslag in de springvorm.
  7. Bak de cake in 60-70 minuten goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake