Gehakt knoflook ovenschotel met aardappeltjes

Gehakt knoflook ovenschotel met aardappeltjes

Smulweb imageSmulweb

Een ovenschotel met een vleugje knoflook. Geraspte aardappelen, gehakt en bieslook worden vermengd en in de oven gebakken waarna een mengsel van eieren en kaas er overheen wordt gegoten. De oven doet de rest van het werk.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gehakt knoflook ovenschotel met aardappeltjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappelen, was ze en rasp ze met een grove rasp in een kom.
  3. Snijd de gewassen en droog geschudde bieslook in smalle stukjes.
  4. Voeg het gehakt en de bieslook toe aan de aardappelen en pers de knoflook erbij. Schep alles met weinig zout en wat peper door elkaar.
  5. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal.
  6. Roer de eieren los met de kaas en giet dit mengsel over de aardappel-gehaktschotel.
  7. Bak de schotel ca. 45 minuten in de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Ovenschotel