Penne met kip pesto pijnboompitten en saus van boursin

Penne met kip pesto pijnboompitten en saus van boursin

Smulweb imageSmulweb

De combinatie van penne, kip, rode pesto en pijnboompitten is hemels! Zelfs zonder de saus van Boursin zou dit gerecht al fantastisch zijn. Voor een zachte, romige twist aan de pasta maak je de saus met de Boursin, appelsap, ui en doperwten.

25 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 100 ml Appelsap

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Penne met kip pesto pijnboompitten en saus van boursin op tafel.

  1. Snijd de kip in kleine stukjes, marineer het met rode pesto en zet het koel weg.
  2. Kook de Penne al dente. Rooster de pijnboompitten: verhit een koekenpan zonder olie, doe de pijnboompitten erin en schud regelmatig tot ze bruin worden.
  3. Snijd de ui in fijne ringen.
  4. Doe olie in de koekenpan en fruit de uiringen als de olie heet is.
  5. Blus af met de helft van de appelsap en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  6. Voeg de kipblokjes toe en schroei deze rondom dicht. Niet te lang: het vlees moet zacht blijven.
  7. Voeg de Boursin en de rest van de appelsap toe. Voeg daarna de doperwten en pijnboompitten toe en verwarm alles.
  8. Verdeel de pasta over de borden en schep de 'saus' erbovenop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte