Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Andijvie ovenschotel op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en snijd in schijfjes. Kook de aardappelschijfjes beetgaar. Verhit een koekenpan en bak de spekjes uit. Voeg fijngehakte knoflook toe, bak even mee en schep uit de pan.
- Bak het gehakt rul in een beetje roomboter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden andijvie toe en wacht tot het geslonken is. Blus af met een heel klein beetje water of wat citroensap. Doe een deksel op de pan en laat even stomen.
- Roer de crème fraîche samen met de eieren los en voeg de geraspte kaas toe. Voeg eventueel wat peper en nootmuskaat toe.
- Draai het vuur van de andijvie uit en roer het crème fraîche mengsel erdoor. Schep in een ovenschaal. Leg hier een laagje aardappelschijfjes op en bestrooi dan met de spekjes. Maak af met een handje geraspte kaas. Bak de andijvie ovenschotel 40 minuten in de oven.