Snoekbaars gelakt met appelstroop bieslook en rieslingsaus

Snoekbaars gelakt met appelstroop bieslook en rieslingsaus

Smulweb imageSmulweb

Snoekbaars gelakt met appelstroop bieslook en rieslingsaus, getransformeerd naar een Jumbo-sensatie. Rooster de visfilets om en om en lak de huid met appelstroop. Maak daarbij een rieslingsaus en bak in een pan bleekselderij reepjes tot ze zacht zijn. Leg de bleekselderij in het midden van het bord met hierop de snoekbaars en de gladde saus eromheen. Een perfect gerecht voor elk diner.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Snoekbaarsfilet

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Snoekbaars gelakt met appelstroop bieslook en rieslingsaus op tafel.

  1. Schil de bleekselderijstengels. Snijd de bleekselderij in stukjes en het spek in reepjes. Snipper de sjalotjes.
  2. Rooster de visfilets om en om (eerst op de huid) in een hete antiaanbaklaag met iets olie. Neem ze uit de pan en leg ze op een bakpapiertje.
  3. Kook de riesling met 1 sjalot om tot de helft van het vocht is verdampt. Voeg de visfond toe, en weer tot de helft inkoken. Voeg 1/2 dl room toe. Weer inkoken tot de saus begint te binden. Klop er op het laatste moment de klontjes koude boter en eventueel nog een scheutje riesling door.
  4. Bak in een hete pan de bleekselderij in een scheutje olie even aan. Voeg de sjalot en de spekjes toe. Roer hier 1/2 dl room door en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  5. Lak de huid van de geroosterde snoekbaarsfilets met de appelstroop en laat ze onder een heel hete grill (met de huid naar boven) even doorgaren.
  6. Leg de bleekselderij met spekjes in het midden van het bord met hierop de snoekbaars en de gladde saus eromheen. Strooi het pijpkruid (bieslook) erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden