Macaroni gegratineerd met champignons ei en tomaat

Macaroni gegratineerd met champignons ei en tomaat

Smulweb imageSmulweb

Macaroni gegratineerd met champignons, ei en tomaat, genieten op z'n best! Gebakken champignons, gekookte eieren en verse tomaten in een ovenschotel met macaroni, kaas en room. Heerlijk knapperig en smeuïg. Enkel nog even in de oven!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Macaroni gegratineerd met champignons ei en tomaat op tafel.

  1. Kook de macaroni beetgaar.
  2. Pel de ui en snipper deze. Snijd de prei in ringen en was deze goed. Snijd de champignons in plakjes. Verhit olie en smoor prei, ui en champignons hierin gedurende 10 minuten. Breng op smaak met zout, peper, Worcestersaus en citroensap.
  3. Kook de eieren hard en ontvel de tomaten (even in kokend water en daarna afspoelen met koud water).
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten en eieren in plakjes en roer dragon en geraspte kaas door de room.
  5. Verdeel de helft van de macaroni in een ovenschaal. Verdeel hierover de gesmoorde groenten. Leg hierop de plakjes ei en tomaat en bestrooi met paprikapoeder. Verdeel naar smaak tomatenketchup over het geheel.
  6. Voeg de rest van de macaroni toe en giet de kaassaus eroverheen. Bestrooi met geraspte kaas.
  7. Bak de schaal in het midden van de oven gedurende 30-40 minuten, totdat de macaroni een goudbruin kleurtje heeft en goed heet is geworden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Ei Paddenstoelen Champignons