Tapa gambas al ajillo (knoflookgarnalen)

Tapa gambas al ajillo (knoflookgarnalen)

Smulweb imageSmulweb

Knoflookgarnalen (Gambas al Ajillo) is een traditioneel tapasgerecht uit Spanje. De garnalen worden mooi rood kleuren met boter, olijfolie, knoflook en sherry. Serveer als hoofdgerecht of als deel van een feestelijke tafel.

15 min bereiden

borrel

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tapa gambas al ajillo (knoflookgarnalen) op tafel.

  1. Pel de garnalen, stamp de chili pepers en hak de peterselie en de knoflook fijn.
  2. Verhit in een pan de boter en de olijfolie en bak daarin de knoflook lichtbruin en houd het daarna warm.
  3. Verwarm in een andere pan de bouillon, het citroensap, de paprika, de laurier en de chili peper tot een saus.
  4. Verwarm de oven voor op ca. 230 a 250 graden.
  5. Zet een aardewerk schaal op het vuur, voeg boter en olijfolie toe en voeg de garnalen toe als het geheel kookt. Blijf even roeren totdat de garnalen mooi rood kleuren.
  6. Voeg vervolgens de sherry en het bouillonmengsel toe.
  7. Plaats de schaal nog zo'n 5 minuten terug in de hete oven.
eet smakelijk