Tapas patatas bravas (aardappelen in pittige saus)

Tapas patatas bravas (aardappelen in pittige saus)

Smulweb imageSmulweb

Patatas bravas: krokante aardappelen in pittige tomatensaus. Heerlijk als hapje of als tapas gerecht. De aardappelen worden in de oven gebakken tot ze goudbruin en knapperig zijn. De tomatensaus wordt gemaakt van ui, knoflook, tomaten, tabasco en diverse kruiden en specerijen. Een perfecte combinatie!

45 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Water
  • 0.75 g Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tapas patatas bravas (aardappelen in pittige saus) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 1,5 tot 2 centimeter.
  2. Vet een ovenschaal in en schik de aardappelen erin. Strijk er wat olijfolie over en bestrooi met zout. Bak de aardappelen in ongeveer 45 minuten bij 200 graden totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. Maak ondertussen de tomatensaus. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg de tomaten toe en laat dit nog een paar minuten bakken onder voortdurend roeren. Roer er daarna tomatenpuree, wijn, water, peterselie, chilipeper, tabasco, laurier, suiker, zout en peper door en doe een deksel op de pan. Laat het ongeveer 30 minuten sudderen.
  4. Pureer het mengsel met een staafmixer. De saus mag niet te dik zijn en moet eventueel met water verdund worden.
  5. Doe de aardappelen over in een schaal en schenk de saus erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Patatas bravas