Franse cake met walnoten en chocolade

Franse cake met walnoten en chocolade

Smulweb imageSmulweb

Een verrassende combinatie van chocolade en walnoten in deze Franse cake. De cake is luchtig en heeft een subtiele citroensmaak. Besprenkel de cake eventueel met rum voor het serveren en geniet met een glas goed gekoelde notenwijn.

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Franse cake met walnoten en chocolade op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 240 graden.
  2. Roer de boter zacht. Voeg de poedersuiker, een heel ei en een eierdooier toe en roer tot het een licht en luchtig mengsel is.
  3. Voeg eerst een kwart van de met bakpoeder gezeefde bloem toe en roer door. Voeg daarna een voor een het resterende eiwit en het ei toe en roer. Roer ten slotte de resterende bloem erdoor.
  4. Verdeel het beslag in twee gelijke delen. Los het cacaopoeder op in de melk en roer dat door een van de beslagdelen. Roer er 40 gram gepelde walnoten door. Roer de overige noten met het citroenrasp door het andere beslagdeel.
  5. Bestrijk een cakevorm van circa 18 cm lang met boter en bekleed met een velletje bakpapier dat rondom iets boven de vorm uitsteekt. Schep de twee kleuren beslag om en om in de vorm.
  6. Zet de cakevorm in de voorverwarmde oven en schakel de oventemperatuur meteen terug naar 180 graden. Bak de cake circa 1 uur en 15 minuten. De cake is gaar als de punt van een mes of een houten prikker die er in het midden in wordt gestoken, er droog uit komt.
  7. Neem de iets afgekoelde cake uit de vorm en besprenkel eventueel met rum voor het serveren.
  8. Geef bij de cake een glas goed gekoelde notenwijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake