Zwitserse notentaart

Zwitserse notentaart

Smulweb imageSmulweb

Een traditionele Zwitserse notentaart op basis van een boterdeegbodem gevuld met een mengsel van grofgehakte noten en een dikke pasta van lichtbruin suiker, honing en slagroom. Bak in de oven en serveer met slagroom of vanillevla.

60 min bereiden

hoofdgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Zwitserse notentaart op tafel.

  1. Zeef de bloem boven een kom. Roer 150 g basterdsuiker, zout, vanillesuiker en citroensap erdoor. Voeg 1 ei toe. Voeg koude boter toe en snijd in kleine stukjes. Kneed snel tot een samenhangend deeg.
  2. Vet een springvorm (24 cm) in.
  3. Bestuif het aanrecht met bloem.
  4. Rol 2/3 deel van het deeg uit en bekleed de springvorm hiermee, inclusief de opstaande randen.
  5. Rol de rest van het deeg uit tot de grootte van de springvorm. Leg deze lap op een bord.
  6. Zet de springvorm en het bord met deeglap in de koelkast.
  7. Hak intussen de noten (zonder rozijnen) grof.
  8. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  9. Laat in een braadpan 150 g basterdsuiker al roerende op zacht vuur smelten en lichtbruin kleuren. Roer honing erdoor, roer vervolgens room en noten (met rozijnen) erdoor tot een dikke pasta ontstaat.
  10. Verdeel de pasta over de deegbodem. Dek af met de deeglap. Zet de deeglap goed vast op de onderste deeglap.
  11. Prik gaatjes in de deegdeksel met een vork.
  12. Klop het ei los en bestrijk hiermee het deeg.
  13. Bak in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin. Laat de taart in de vorm afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Notentaart