Geroosterde hamburgers met uienchutney

Geroosterde hamburgers met uienchutney

Smulweb imageSmulweb

Deze geroosterde hamburgers zijn de perfecte keuze voor een heerlijke maaltijd, gekruid met ui, ketchup of barbecuesaus, zout en peper. Ook de zelfgemaakte uienchutney draagt bij aan de smaak. Dit gerecht is gemakkelijk te bereiden op de BBQ of in de pan.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Geroosterde hamburgers met uienchutney op tafel.

  1. Doe het gehakt in een kom. Voeg de fijngesnipperde ui, de ketchup of de barbecuesaus en wat zout en peper toe aan het gehakt en meng tot een samenhangend mengsel. Verdeel in 4 gelijke porties en vorm afgeplatte ballen van circa 2 cm dik. Leg ze afgedekt op een bord in de koelkast tot gebruik.
  2. Snipper de uien voor de chutney grof. Verhit olie in een steelpan en fruit de ui omscheppend circa 5 minuten. Voeg de suiker, de wijn en de azijn toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur zachtjes koken tot vrijwel alle vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Schep de chutney in een glazen pot en bewaar het afgesloten maximaal 2 weken in de koelkast.
  3. Bestrijk de hamburgers rondom met olie, leg ze op het barbecuerooster en laat ze aan beide kanten in circa 3 minuten per kant bruin roosteren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen Uien