Notencake

Notencake

Smulweb imageSmulweb

Een notencake waar je van blijft smullen. Deze cake van walnoten en amandelen is onweerstaanbaar lekker. Een vleugje vanille maakt de smaak compleet.

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Notencake op tafel.

  1. Maal de walnoten en daarna de amandelen grof fijn tot kleine grove stukjes afzonderlijk van elkaar (niet te fijn -> geen poeder).
  2. Meng de eieren, olie en suiker in een beslagkom ca. 3 minuten. De 1e minuut op normale stand daarna op stand 2. Voeg de bakpoeder en vanillesuiker toe en mix nog even een halve minuut door.
  3. Zet de mixer op lage stand en voeg de walnoten en amandelen toe. Voeg beetje bij beetje de bloem toe (bijvoorbeeld met een lepel) en schep voorzichtig om. Voeg net zolang bloem toe tot er een cakebeslag ontstaat dat iets dikker is dan pannenkoekbeslag.
  4. Besmeer de cakevorm met een beetje zonnebloemolie en strooi er wat bloem over. Giet het beslag in de bakvorm en bak in de oven op 150 graden ongeveer 1 uur. Controleer met een satéprikker of de cake daadwerkelijk gaar is.
  5. Laat de cake vijf minuten staan voordat je hem uit de vorm haalt. Laat de cake vervolgens afkoelen alvorens in vierkante stukjes te snijden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kruiden Cake Donut Thee