Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel van gehakt met bloemkool en tomatensaus op tafel.
- De uien pellen en snipperen. In een koekenpan de boter verhitten. De ui circa 3 minuten zachtjes bakken. Het gehakt toevoegen en met een vork rul bakken. Het mengsel overdoen in een ovenschotel.
- De peterselie, peper, zout, de paprikapoeder en de geraspte kaas door het gehakt roeren.
- De bloemkool schoonmaken en in grote rozen verdelen. In een pan met weinig water en zout de bloemkool in circa 15 minuten beetgaar koken. Afgieten en de bloemkool over het gehakt verdelen.
- De oven voorverwarmen op 200°C. De schotel afdekken met aluminiumfolie en in het midden van de oven in circa 40 minuten door en door heet laten worden.
- Intussen de saus maken. De sjalotjes pellen en snipperen. In een pan de sjalotjes met de gezeefde tomaten en de suiker al roerend aan de kook brengen en zonder deksel circa 15 minuten zachtjes laten koken. Naar smaak peper en zout toevoegen.
- De schotel uit de oven nemen en het folie verwijderen. 2 à 3 eetlepels tomatensaus over de bloemkool scheppen. De rest van de saus in een sauskom doen en er apart bij geven. Garneren met een takje peterselie.