Lamsstoofpot

Lamsstoofpot

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle lamsstoofpot met courgette en tomaten die perfect past bij de koudere avonden. Serveer het geheel met brood om de stoofpot volledig uit te lepelen.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Tomaten gepeld

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Lamsstoofpot op tafel.

  1. Snijd het lamsvlees in dobbelstenen. Snijd de courgette in halve schijfjes van ongeveer 1/2 cm dik. Snijd de tomaten klein en snijd de knoflook in vieren.
  2. Verhit olijfolie in een pan en braad het lamsvlees aan. Kruid met veel peper en gewoon zout. Voeg de uien en knoflook toe en fruit tot de uien zacht beginnen te worden. Strooi flink wat Provençaalse kruiden erover. Voeg de tomaten toe evenals de bouillonblokjes en het glas wijn.
  3. Laat het geheel ruim 1 uur stoven tot het vlees zacht en gaar is.
  4. Voeg de courgette toe en laat nog een half uur stoven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje