- 125 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Quiche met een vulling van prei mon chou eieren en spek op tafel.
- Zeef de bloem met wat zout. Voeg de koude boter toe en snijd met twee messen door de bloem in kleine stukjes. Voeg ca. 4 eetlepels ijskoud water toe en kneed het deeg tot een samenhangende bal. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ca. 1 uur rusten.
- Rol het deeg vervolgens uit en bekleed hiermee een beboterde quichevorm van ca. 24 cm.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak het spek zachtjes uit. Voeg de ui en de prei toe en bak het geheel al omscheppend ca. 5 minuten. Schep het mengsel met een schuimspaan uit de pan en laat het afkoelen.
- Klop de Mon Chou samen met de zure room met een mixer door elkaar en klop vervolgens een voor een de eieren erdoor. Breng het mengsel pittig op smaak met zout en peper.
- Verdeel het preimengsel over de taartbodem en schenk het Mon Chou mengsel erover.
- Bak de quiche in het midden van de oven ca. 45 minuten gaar.
- Serveer de quiche warm of koud.