Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept

Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept

Smulweb imageSmulweb

Lahori kipkerrie met uien en tomaten, op smaak gebracht met geelwortel en cayennepeper, en afgemaakt met yoghurt en koriander. Serveer heet en geniet ervan!

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(10)

  • 12 Kardemompeultjes
  • 2 el Koriander
  • 235 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept op tafel.

  1. Zet alle ingrediënten van tevoren klaar.
  2. Doe de kip in een kom en voeg toe: 1/2 theelepel geelwortelpoeder, 1/2 theelepel cayennepeper en 1/4 theelepel zout. Roer zodat de kip bedekt wordt met de kruiden en zet apart.
  3. Maak de uienmix: doe de ui, knoflook en gember in de keukenmachine of kom van staafmixer en maal, hoeft niet zo heel fijn. Zet de uienmix apart.
  4. Doe twee eetlepels van de olie, de kaneel, kardemom, kruidnagel en zwarte peperkorrels in een grote braadpan en zet het vuur middelhoog. Roer goed totdat het kaneelstokje zich ontrolt (1-2 minuten).
  5. Voeg de gemalen uienmix en 1 theelepel zout toe en laat het op zacht vuur staan voor 10-15 minuten en roer af en toe. Verwijder de kaneel en roer de overgebleven geelwortelpoeder en cayennepeper toe.
  6. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en laat dit meekoken voor ongeveer 5 minuten. Laat het iets afkoelen en pureer dit in de keukenmachine (of zet de staafmixer erin).
  7. Terwijl de tomatenmix staat af te koelen verhit je de rest (1 eetlepel) van de olie in dezelfde pan over een middelmatige hitte, voeg de kip toe en bak (regelmatig keren) voor 5-6 minuten. Haal dan de kip uit de pan en zet apart.
  8. Doe de gepureerde tomatenmix in de pan en breng aan de kook
  9. voeg de yoghurt toe (1 eetlepel per keer) en roer iedere keer goed. Voeg dan het water al roerend toe. Breng weer aan de kook en zet het vuur lager en voeg citroensap en de kip toe. Laat het sudderen (gedeeltelijk bedekt met een deksel) tot de kip gaar is in ongeveer 30-40 minuten (of doe nu alles over in de slowcooker).
  10. Roer en schraap de bodem van de pan elke 5-8 minuten om te voorkomen dat de saus aan de bodem blijft kleven als je een pan op het gas hebt (is niet nodig als je het deksel op de pan doet en het dus niet in laat dampen). Kijk wel af en toe.
  11. Haal de deksel van de pan en laat het nog 5 minuten sudderen om het vocht te verminderen en de saus dikker te laten worden.
  12. Roer op het laatst de koriander en het citroensap erdoor. Proef of er voldoende kruiden en zout in zit en serveer heet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Ui