- 1000 ml Water
- 1000 ml Tomatensap
Bereidingswijze
Zet in 14 stappen deze heerlijke Chinese tomatensoep op tafel.
- Snij de kipfilet in blokjes.
- Roerbak de ui totdat deze glazig is. Voeg het vlees toe en bak dit even aan.
- Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe.
- Blus af met een liter water. Voeg de bouillonblokjes toe. Laat een uurtje zachtjes pruttelen.
- Haal het vlees uit de bouillon.
- Voeg 1 liter tomatensap toe en breng aan de kook.
- Zet het vlees gesneden in een apart schaaltje.
- Maak in een ander schaaltje een prutje van: suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh.
- Roer dit prutje en voeg dit aan de tomatenbouillon toe.
- Roer de maizena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de soep toe (binden).
- Voeg de mihoen toe.
- Laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg het vlees toe.
- De volgende dag is de soep nog lekkerder.