Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Een echt spaans toetje crema catalana op tafel.
- Roer in een kom custardpoeder met 100 ml melk tot een glad papje.
- Breng in een pan de rest van de melk met kaneel en citroenrasp aan de kook en laat afgedekt 5 minuten zachtjes koken.
- Klop in een kom dooiers met 125 gr suiker tot een romige, crèmekleurige massa.
- Roer het custardmengsel door het eimengsel en voeg enkele eetlepels hete melk toe, roer goed door.
- Schenk al roerend het eimengsel bij de hete melk en blijf roeren tot er een dikke vla ontstaat.
- Verwarm de vla al roerend nog 3 minuten goed door.
- Schep de vla in vormpjes en laat het afkoelen. Zet de vormpjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Verwarm de grill voor. Bestrooi de vla met de rest van de suiker.
- Zet de vormpjes op een bakplaat vlak onder de grill en laat de suiker in 1-2 minuten karameliseren.